CHINESE DELEGATIES OP WERKBEZOEK
Buitenlandse bedrijven verbinden

Proracom heeft een delegatie uit China naar Urk gebracht. In het kader van kennisverbreding, kennisdeling, samenwerking en kansen in de Visserij kwam de groep via een excursie van Proracom uit Zhoushan. In de morgen werd een bezoek gebracht aan Visafslag Urk voor een presentatie van directeur Teun Visser. Facts and figures in soorten visvangsten, speelden hier een grote rol. Tijdens een rondleiding door het visverwerkingsbedrijf Dayseaday werd vervolgens ook de import- en export vanuit China toegelicht.

In de middag stond er een businessmeeting in het gemeentehuis op het programma. Wethouder Ben Visser leidde de vergadering en verder was er een rond de tafel gesprek met Juriean Brands (Cluster Strategische projecten), Gosien Doornenbal (Berechja College), Cees Koffeman (VVU), Kees ten Napel (Stichting Visserijdagen Urk), Hans van der Veen (KvK), Jacob Snoek en Ramona Brongers (Proracom). Hier werd gesproken over de handelsmogelijkheden, de visserijsituatie in Nederland en Urk, de visserij in Zhoushan en op Urk, maar ook over het Maritieme Kenniscentrum in aanbouw op Urk en de Visserijopleidingen in China.
Proracom verbindt vaker buitenlandse bedrijven met elkaar.  Het werkbezoek van deze delegatie leidde verder tot een excursie voor een volgende Chinese delegatie met als thema Watermanagement en een excursie in het kader van City Marketing.

ecabo_botenplaats.jpg